loader
  • EvdenYe.com'a Hoş Geldiniz!

Mesafeli Satış Sözleşmesi

Yazar: EvdenYe.com Tarih :24.05.2020 16:16:55

Mesafeli Satis Sözlesmesi

MADDE 1 - SÖZLESMENIN TARAFLARI

SATICI: FirsatFestivali.com

ALICI: Müsteri

MADDE 2 - SÖZLESMENIN KONUSU:

Is bu sözlesmenin konusu, Alicinin Saticiya ait FirsatFestivali.com web sitesinden elektronik ortamda siparis verdigi, sözlesmede bahsi geçen nitelikleri haiz ve yine sözlesmede satis fiyati belirtilen mal/hizmetin satisi ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayili Tüketicilerin Korunmasi Hakkindaki Kanun ve Mesafeli Sözlesmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkinda Yönetmelik hükümleri geregince taraflarin hak ve yükümlülüklerinin saptanmasidir. Alici,satisa konu mal/hizmetlerin temel nitelikleri, satis fiyati, ödeme sekli,teslimat kosullari vs. satisa konu mal/hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve“cayma” hakki konusunda bilgi sahibi oldugunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettigini ve sonrasinda mal/hizmeti siparis verdigini is bu sözlesme hükümlerince kabul ve beyan eder. FirsatFestivali.com sitesinde ödeme sayfasinda yer alan ön bilgilendirme ve fatura is bu sözlesmenin ayrilmaz parçalaridir.

MADDE 3 - SÖZLESME TARIHI:

Satici tarafindan daha önce imzalanmis bulunan is bu iki nüsha sözlesme alici tarafindan .... tarihinde imzalanarak kabul edilmis ve bir nüshasi alicinin mail adresine mail gönderilecektir.

MADDE 4 - MAL/HIZMETIN TESLIMI, SÖZLESMENIN IFA YERI VE TESLIM SEKLI:

Mal/hizmet, alicinin teslimini talep etmis oldugu .... adresinde ....’a teslim edilecektir.

MADDE 5 - TESLIMAT MASRAFLARI VE IFASI:

Teslimat masraflari aliciya aittir. Satici, web sitesinde, ilan ettigi rakamin üzerinde alisveris yapanlarin teslimat ücretinin kendisince karsilanacagini yada kampanya dahilinde ücretsiz teslimat yapacagini beyan etmisse, teslimat masrafi saticiya aittir. Teslimat; stokun müsait olmasi ve mal bedelinin saticinin hesabina geçmesinden sonra en kisa sürede yapilir.Satici, mal/hizmetin siparisinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde teslim eder ve bu süre içinde yazili bildirimle ek 10 (on) günlük süre uzatim hakkini sakli tutar. Herhangi bir nedenle mal/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayitlarinda iptal edilir ise, satici mal/hizmetin teslimi yükümlülügünden kurtulmus kabul edilir.

MADDE 6 - ALICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERI:

Alici, sözlesme konusu mal/hizmeti teslim almadan önce muayene edecek;ezik, kirik, ambalaji yirtilmis vb. hasarli ve ayipli mal/hizmeti kargo sirketinden teslim almayacaktir. Teslim alinan mal/hizmetin hasarsiz ve saglam oldugu kabul edilecektir. Teslimden sonra mal/hizmetin özenle korunmasi borcu,aliciya aittir. Cayma hakki kullanilacaksa mal/hizmet kullanilmamalidir. Fatura iade edilmelidir. Mal/hizmetin tesliminden sonra aliciya ait kredi kartinin alicinin kusurundan kaynaklanmayan bir sekilde yetkisiz kisilerce haksiz veya hukuka aykiri olarak kullanilmasi nedeni ile ilgili banka veya finans kurulusunun mal/hizmet bedelini saticiya ödememesi halinde, Alici kendisine teslim edilmis olmasi kaydiyla mal/hizmeti 3 (Üç) gün içinde saticiya göndermekle yükümlüdür. Bu takdirde teslimat giderleri aliciya aittir.

MADDE 7 - SATICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERI:

Satici, sözlesme konusu mal/hizmetin saglam, eksiksiz, sipariste belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanim kilavuzlari ile teslim edilmesinden sorumludur. Sözlesme konusu mal/hizmet, alicidan baska bir kisi/kurulusa teslim edilecek ise, teslim edilecek kisi/kurulusun teslimati kabul etmemesinden satici sorumlu tutulamaz. Satici, cayma beyaninin kendisine ulasmasindan sonra 10 (on) gün içinde mal/hizmet bedelini, varsa kiymetli evraki iade eder. Mal/hizmeti 20 (yirmi) gün içinde iade alir. Hakli gerekçelerle satici, sözlesmedeki ifa süresi dolmadan aliciya esit kalite ve fiyatta tedarik edebilir. Satici mal/hizmetin ifasinin imkansizlastigini düsünüyorsa, sözlesmenin ifa süresi dolmadan aliciya bildirir. Ödenen bedel ve varsa belgeler 10 (on) gün içinde iade edilir. Garanti belgesi ile satilan mal/hizmetlerden olan veya olmayan mal/hizmetlerden arizali veya bozuk olan mal/hizmetler, garanti sartlari içinde gerekli onarimin yapilmasi için saticiya gönderilebilir, bu takdirde teslimat giderleri satici tarafindan karsilanacaktir.

MADDE 8 - SÖZLESMEYE KONU MAL/HIZMETIN ÖZELLIKLERI:

Mal/hizmetin cinsi ve türü, miktari, marka/modeli, rengi ve tüm vergiler dahil satis bedeli FirsatFestivali.com adli web sitesindeki mal/hizmet tanitim sayfasinda yer alan bilgilerde ve is bu sözlesmenin ayrilmaz parçasi sayilan faturada belirtildigi gibidir.

MADDE 9 - MAL/HIZMETIN PESIN FIYATI:

Mal/hizmetin pesin fiyati siparis sonu mail atilan örnek fatura ve ürün ile birlikte müsteriye gönderilen fatura içeriginde mevcuttur.

MADDE 10 - VADELI FIYAT:

Mal/hizmetin satis fiyatina yapilan vadeye göre fiyati siparis sonu mail atilan örnek fatura ve ürün ile birlikte müsteriye gönderilen fatura içeriginde mevcuttur.

MADDE 11 - FAIZ:

Her yil Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin belirledigi faiz oranindan ve herhalde %30’dan fazla olamaz. Alici çalistigi bankaya karsi sorumludur.

MADDE 12 - PESINAT TUTARI:

Mal/hizmetin pesinat tutari siparis sonu mail atilan örnek fatura ve ürün ile birlikte müsteriye gönderilen fatura içeriginde mevcuttur.

MADDE 13 - ÖDEME PLANI:

Alicinin, kredi karti ile ve taksitle alisveris yapmasi durumunda siteden seçmis oldugu taksit biçimi geçerlidir. Taksitlendirme islemlerinde, alici ile kart sahibi banka arasinda imzalamis bulunan sözlesmenin ilgili hükümleri geçerlidir. Kredi karti ödeme tarihi banka ile alici arasindaki sözlesme hükümlerince belirlenir. Alici, ayrica bankanin gönderdigi hesap özetinden taksit sayisini ve ödemelerini takip edebilir.

MADDE 14 - CAYMA HAKKI:

Alici, sözlesme konusu mal/hizmetin kendisine veya gösterdigi adresteki kisi/kurulusa tesliminden itibaren 7 (yedi) gün içinde cayma hakkini kullanabilir. Cayma hakkinin kullanilmasi için ayni süre içinde saticinin müsteri hizmetlerine e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulmasi ve mal/hizmetin 15. madde hükümleri çerçevesinde ve is bu sözlesmenin ayrilmaz parçasi olan ve FirsatFestivali.com web sitesinde yayinlanmis olan ön bilgiler geregince, kullanilmamis olmasi sarttir. Bu hakkin kullanilmasi halinde, 3.kisiye veya aliciya teslim edilen mal/hizmete iliskin fatura aslinin iadesi zorunludur. Cayma hakkina iliskin ihbarin ulasmasini takip eden 7 gün içinde mal/hizmet bedeli aliciya iade edilir ve 20 (yirmi) günlük süre içinde mal/hizmet iade alinir. Fatura asli gönderilmezse aliciya KDV ve varsa diger yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakki nedeni ile iade edilen mal/hizmetin teslimat bedeli satici tarafindan karsilanir.

MADDE 15 - CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK MAL/HIZMETLER:

Niteligi itibariyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, hizla bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanimlik mal/hizmetler, hijyenik mal/hizmetler, kopyalanabilir her türlü yazilim ve programlardir. Ayrica, her türlü yazilim ve programlarinda, Çesitli media larin (Dvd,Cd v.b), bilgisayar ve kirtasiye sarf malzemelerinde (toner, kartus, serit v.b) ile kozmetik malzemelerinde cayma hakkinin kullanilabilmesi için mal/hizmetin ambalajinin açilmamis, bozulmamis ve kullanilmamis olmalari sarti bulunmaktadir.

MADDE 16 - TEMERRÜD HALI VE HUKUKI SONUÇLARI:

Alici, kredi karti ile yapmis oldugu islemlerinde temerrüde düsmesi halinde kart sahibi bankanin kendisi ile yapmis oldugu kredi karti sözlesmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karsi sorumlu olacaktir. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara basvurabilir; dogacak masraflari ve vekalet ücretini alicidan talep edebilir ve her kosulda alicinin borcundan dolayi temerrüde düsmesi halinde, alici, borcun gecikmeli ifasindan dolayi saticinin olusan zarar ve ziyanini ödemeyi kabul eder.

MADDE 17 - YETKILI MAHKEME:

Is bu sözlesmeden kaynaklanabilecek ihtilaflarda, Sanayi ve Ticaret Bakanliginca ilan edilen degere kadar Tüketici Hakem Heyetleri, belirtilen deger üstüne Tüketici Mahkemeleri; bulunamayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemeleri yetkilidir.

Yorum Yaz